Ugrás a tartalomra

Szakmai találkozó - fókuszban az infertilitás

Meghatározó szakmai érdeklődés övezte a Richter Infertilitás Hálózat Workshop nyitó eseményét, amelyet január 18-án tartottak a gyógyszergyártó budapesti székhelyén. A Pécsi Tudományegyetemen működő Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratórium neves vezető kutatói is több előadást és összefoglalót tartottak a reprodukciós téma számos vetületéről.

Az innovációs ökoszisztéma és tudományos hálózatok témakörében megtartott prezentációkat követően további szakmai előadásokra, eszmecserére és kerekasztalbeszélgetésre került sor.

Infertilitásról, vagy meddőségről akkor beszélünk, ha rendszeres, fogamzásgátlástól mentes, gyermeket óhajtó szexuális élet ellenére egy év alatt nem jön létre terhesség. Az infertilitás a nőt és a férfit egyaránt érintheti. Egy év sikertelen próbálkozás után tekintik indokoltnak a meddőségi kivizsgálást a pároknál. Mintegy kétharmaduk szubfertilis, azaz valamilyen egyszerűbb kezelés segítségével születhet gyermekük. Magyarországon az összes meddőségi problémákkal küzdő összes házaspár száma eléri a populáció 15%-át, közülük természetesen nem mindenki számára indokolt az IVF kezelés, azonban tény, hogy az orvostudomány folyamatos fejlődésének eredményeként egyre több segítséget kaphatnak a családalapításhoz a termékenységi és nemzőképességi zavarral küzdő párok.

A Richter négy üzletágának egyik kulcsterülete a nőgyógyászati üzletág, ahol jelentősen nőtt a termékfejlesztési portfólió. /Ez derül ki a cég Budapesti Értéktőzsde részére készült 2023. I-IV. negyedévi jelentéséből./ A neves gyógyszergyártó már évekkel ezelőtt szélesítette termékpalettáját a női fertilitással foglalkozó készítmények forgalmazásának megkezdésével, ezáltal meghatározó szereplővé vált a meddőségi terápiát támogató gyógyszerek piacán. Mára a meddőség kezelése az egyik kiemelt területe lett.

RIH Workshop program