Ugrás a tartalomra

Prágában egyeztettek a HRNL kutatói

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Humán Reprodukciós Nemzeti Laboratóriumának egyik fő célkitűzése, hogy az idei éven is tovább tudja növelni pályázati aktivitását. 2023-ban egy közös pályázat összeállításán és beadásán dolgoznak a prágai székhelyű Leeaf vállalattal.

A Nemzeti Laboratórium kutatói kétnapos szakmai egyeztetésen vettek részt Prágában, ahol az alábbi témák kerültek közösen megvitatásra:

  • a tervezett pályázat kiemelt fókuszai,
  • a résztvevők közötti munkamegosztás a pályázat elkészítése és a megvalósítása során,
  • a WP-k definiálása és szakmai tartalmának kidolgozása,
  • a szükségletelemzés lényegi pontjai,
  • vállalási indikátorok.

A pályázat kiemelt célja olyan ökoszisztéma fejlesztése, mely az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés javítását célozza, és ennek támogatására technológiai megoldások fejlesztését és széles körű alkalmazását készíti elő. A projektben résztvevők az egészségügyi innovációt, az ehhez kapcsolódó szabályozási környezet kialakítását célozza meg. Közös szakmai hálózat kialakítása is cél, mely a továbbiakban még számos közös pályázat és együttműködés alapja lehet.

A projekt összhangban van Magyarország átfogó egészségipari stratégiájának célkitűzéseivel, az abban meghatározott 8 egészségügyi pillérek, nevezetesen a biotechnológia, az e-egészségügy, valamint a genomika tekintetében.