Ugrás a tartalomra

Az IVF múltja és jövője Magyarországon symposium & workshop

„Az IVF múltja és jövője Magyarországon” címmel került megrendezésre április 8. és 9-én, sorban a IX. symposium & workshopra, „Az asszisztált reprodukció időszerű kérdései” tematikában.

1978-ban a Nature című folyóirat tudatta a világgal, hogy megszületett az első lombikbébi. A szenzációs bejelentés időpontját tekintik a világon az asszisztált reprodukciós beavatkozások kezdetének. Magyarországon, elsőként Pécsett indult meg a lombikbébi program 1988-ban. Az első hazai lombikbébi tíz évvel maradt el a világelsőtől, mely tény önmagában is nagy jelentőséggel bír, illetve nagy lendületet ad a mai napig. A gyermek a Pécsi Orvostudományi Egyetem Szülészeti Klinikáján látta meg a napvilágot és az egyik legnagyobb esemény volt a hazai humán, szervezeten kívüli mesterséges megtermékenyítés történetének.

Azóta is intenzív kutatás, fejlesztés és innováció folyik, melynek célja az eljárás eredményességének fokozásán túl az embrió maximális védelme.

A symposium & workshop a Magyar Asszisztált Reprodukciós Társaság és a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika közös rendezvénye volt.

MART programfüzet

20220409_103212_0.jpg

20220409_120835_0.jpg